Одржан скуп Информатика 2019

У пријатном амбиенту свечане сале Грађевинског факултета у Београду 15.05.2019. одржан је научно-стручни скуп “Информатика 2019”. Скупу је присуствовало преко 70 гостију из академске сфере, државне управе и привреде, а биле су ту и “младе снаге”- студенти и ученици средњих школа.

Скуп је започео Никола Марковић, председник Друштва за информатику Србије, анализом рада друштва у претходном периоду. Након увода уследило је излагање проф. др Стевана Гостојића о отвореним подацима. У наставку је проф. др Драган Мишић упознао учеснике са појмом отворене науке и имплементацијом принципа дељења знања. Милан Јанић из компаније АБ Софт нас је потом упознао са информационим системима за управљање комуналном делатношћу, а након њега је Милош Стојковић из компаније Енел ПС говорио о Еџ компјутингу и пројектовању савремених дата центара. Последње предавање одржао је Зоран Перовић, председник УО РНДИДС, који је говорио о трендовима, дилемама и перспективама у развоју Интернета.

Након формалног дела скупа уследила је скупштина Друштва за информатику Србије, а након тога одржан је коктел на коме су организатори, предавачи и учесници могли да се друже и размене искуства у вези са темама које су биле предмет научно-стручног скупа и осталим занимљивостима.

И ове године скуп “Информатика 2019” испунио је очекивања, а надамо се да ће следеће године бити још боље, са још занимљивијим излагањима и већим бројем учесника.