Објављени су програм скупа и биографије предавача

Ове године на конференцији “Информатика 2019”, у организацији Друштва за информатику Србије, предвиђено је пет предавања. Данас смо објавили иницијални програм и листу предавача, до почетка скупа можда ће бити мањих измена, о чему ћемо вас редовно обавештавати. Следи кратак опис предавања и актера овог догађаја.

Након уводне речи одржаће се предавање др Стевана Гостојића о значају отворених података. Следи предавање др Драгана Мишића у вези са „Open Click“ пројектом, као илустрација имплементације принципа „отворене науке“. О обједињеним ИС у домену комуналних услуга говориће Милан Јанић из компаније АБ Софт, а затим ће Милош Стојковић из компаније Енел ПС говорити о примени принципа “Edge Computing”. Последње предавање на овогодишњем скупу ће одржати Зоран Перовић, председник УО РНИДС-а, а тема ће бити трендови, дилеме и перспективе у развоју Интернета.

По завршетку формалног дела предвиђен је коктел и дружење предавача, организатора и учесника. Након тога следи годишња скупштина Друштва за информатику Србије.